1139 Budapest, Fáy utca 4.
+36209425599
oktatas@gravitas.hu

GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük az érdeklődők eddig feltett kérdéseit… Várjuk a továbbiakat!

Milyen lehetőségem van, ha nekem csak 1-2 éves tapasztalatom van? Nem is írhatom meg az előzetes tudásszint felmérő tesztet?
Nem kizáró ok, megírhatja. A felvételi teszt 65%-os teljesítése alapkövetelmény.

Mit jelent az előzetes tudásszint felmérés és mi célja? Az előzetesen megszerzett tudás felmérése – a jogszabályi követelmények figyelembe vételével – a képzéseink iránt érdeklődő, képzéseinkre jelentkező potenciális résztvevők számára biztosított tevékenység.
Az előzetes tudásszint / kompetenciaszint felmérés célja, hogy a képzési kínálatunkban szereplő képzési program iránt érdeklődő a program megvalósítása során elsajátítható kompetenciák közül melyekkel rendelkezik előzetes tanulmányai, munkavégzése során megszerzett tapasztalatai alapján leendő hallgatónk.

Aki eddig DMU 430-as gépen dolgozott, mennyiben jelent nehézséget a váltás?Az öttengelyes cnc programozás minden tekintetben emelt szint, haladó szintű programozás. Hozzávetőlegesen az eddigi ismeretei a tervezett tananyagnak kb. 30 %-át fedi le.

Milyen bizonyítványt, végzettséget igazoló oklevelet kapok?
A sikeres vizsga után hallgatóink a Gravitás 2000 Felnőttképzési Oktatási Központ által kiállított magyar – német nyelvű oklevelet kapnak. Illetve a Heidenhain által kiadott igazolást az elvégzett modulokról.
Tanfolyamunk engedélyezett és nyilvántartott képzés: Felnőttképzési Szakmai Programkövetelmény azonosító szám:
SzPK-00221-18-05 4 07 3.

Milyen a tanfolyam időbeosztása?
Az órák péntekenként 16.00-20.00 óráig, szombatonként 08.00-16.00 óráig vannak megtartva. Egy tanóra 45 perces. A gyakorlat elsajátításához a csoportbontás kialakítása az első tanórán történik meg. Így néhány pénteken egyes csoportoknak nem minden esetben van tanórája. Pontos tanórai beosztást a tanfolyam indulásakor kapnak a résztvevők.

Mi van akkor, ha nem tudok egy képzési/gyakorlati napon megjelenni? Van-e pótlási lehetőség?
A foglalkozások 80%-án való részvétel a képzés teljesítésének feltétele. Pótlási lehetőséget a csoportbontás miatt általában tudunk biztosítani. Esetleg külön konzultálási lehetőség, egyedi megbeszélés alapján lehetséges. Hisz közös célunk, hogy a hallgatók hiánytalanul elsajátítsák az egymásra épülő ismereteket.

Mi van akkor, ha nem sikerül a vizsga? Van-e lehetőség pótvizsgára?Egy pótvizsga lehetősége benne van a tandíjban. A második egyben utolsó vizsga lehetősége díjköteles. Vizsga típusonként 25.000.Ft + 27 % ÁFA.

Mire lehet számítani, miből érdemes felkészülni a tudásszint felmérő teszt megírásához?A tesztben szereplő témakörök röviden az alábbiakat tartalmazhatja:

  • Rajzismeret, tűrésezés
  • Anyagismeret alapok
  • Méretellenőrzés geometriai mérések alapjai.
  • Szerszámgépek funkcionális egységei, felépítése.
  • Megmunkálási folyamatok, műveletek, szerszámozás alapjai
  • NC programozás G kód

Van-e lehetőség megismételni a felvételi tesztet , ha elsőre nem sikerül a küszöbszintet elérni?
Igen. A szintfelmérő teszt kitöltését követően, közös kiértékelést tartunk, így a konzultáció során megbeszélésre kerül az esetleges ismétlés lehetősége.

Mit takar a részletfizetés?A tanfolyam ára két részletben is befizethető. Ez azt jelenti, hogy a beiratkozással egy időben, a sikeres teszt megírását követően, általában az első tanítási napon díj 50%-át kell oktatóközpontunk számlájára befizetni. A második részletet a képzési idő felénél.

Az 5-tengelyes CNC programozói tanfolyamuk során történik-e 5-tengelyes programozás oktatása valamilyen CAM rendszerrel, (pl:Edge Cam, Powermill stb.), vagy csak a vezérlő nyújtotta párbeszédes megoldásokat tárgyalják? A közeljövőben induló, alapvetően gyakorlat orientált tanfolyam során csak a párbeszédes programozás megoldását oktatjuk. A CAM rendszerrel történő programozás oktatását a közeljövőben tervezzük indítani (Fusion 360, EdgeCAM vagy NX).

Ha nincs Heidenheim vezérlésen tapasztalatom, ennek hiányában el tudom-e kezdeni a képzésüket? Jelenleg egyedi gyártásban dolgozom SIEMENS 828D vezérlővel, CNC programozó technológusként.

Többen részt vettek a tanfolyamon már olyanok, akik itt tanulták meg a H&H vezérlést az alapoktól kezdve. Ha valaki ismer már egy vezérlést (pl. Siemens828), akkor nem lehet baj. A tanfolyami tematikánk is a kezdetektől tárgyalja a H&H vezérlés kezelését és programozását. Nyilván akik a tanfolyamon találkoznak először ezzel a vezérléssel azoknak sokkal többet kell otthon dolgozni, hogy lépést tartsanak a tananyaggal.